Porsche 992 Turbo S Cabrio

Bijzonderheden

Sneller dan het licht! Dat is deze Porsche 992 Turbo S Cabrio.

Je kent ze wel, hypercars: Porsche 918 Sypder, Bugatti Veyron, Ferrari La Ferrari. Ze hebben iets allemaal iets gemeen met deze 992 Turbo S. Als je de statistieken op papier bekijkt zul je de vergelijking niet kunnen opmerken. Maar in de praktijk wel. De Turbo S doet namelijk dezelfde tijd over een sprintje van 0 naar 100 km/u als deze hyperscars. Slechts 2,5 seconden! Ongekend! Porsche zelf zet er een tijd bij van 2,8 seconden. Maar in werkelijkheid is hij toch echt sneller van zijn plaats.
(Video 918 Spyder VS. Turbo S)

Uitstraling & Performance

LM5D oftewel Gentiaanblauw, dat is de kleur die deze Porsche 992 Turbo S draagt. En dat staat hem behoorlijk, vooral omdat de cabrio kap van deze Turbo ook in blauw is uitgevoerd. Een prachtige chique uitstraling. Onder de auto vinden we de 20/21 inch 911 Turbo S Exclusive Design wielen. 20 inch voor en 21 inch achter, met gele remklauwen.

Ook het interieur is high-end aangekleed. De sportstoelen van de auto zijn voorzien van leder en stof. Het sportstuur is van alcantara en de afwerking van het interieur carbon met chrome. Het dashboard is afgewerkt met zwart leder. Een leuk feitje! Het interieur is ontworpen door de Nederlander Ivo van Hulten.

De Turbo heeft nog altijd zijn vaste herkenningspunten. De achterspoiler, al is hij wat ingetogener dan vroeger. En niet te vergeten, de lekkere breder heupen! Stiekem verlangen wij wel eens naar de ouderwetse whaletail. Maar die zullen we in iverband met aerodynamica waarschijnlijk niet meer terug zien.

De performance hebben we natuurlijk al even aangekaart in het begin van dit artikel. 2,5 seconden van 0 naar 100 km/u. Hier heeft de Turbo S slechts 650pk voor nodig. Met deze 650pk haalt de Turbo S een topsnelheid van maar liefst 330km/u! 

Van 0 naar 330km/u is natuurlijk leuk, maar dan zal het wel zo fijn zijn als hij de omgekeerde weg ook goed bewandeld. En Porsche zal Porsche niet zijn, wanneer hier niet over nagedacht is. Met optie 1LQ oftewel Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB), kunt u gerust even de 330km/u aan tikken om vervolgens zonder problemen flink de rem in te kunnen trappen.  

Dus 650pk en de statistieken van een 1000pk+ sterke hypercar! Hoe kan dat precies? Uiteraard de kracht van de Turbo’s en het enorme koppel van 800Nm. Maar daarnaast is de Turbo S voorzien van nieuwe adaptieve aerodynamica. De Turbo S heeft niet alleen achter een spoiler die in verschillende standen kan staan. Ook de frontbumper heeft een “spoiler”. Deze klapt in en uit bij bepaalde snelheden en zorgt hiervoor ook voor meer downforce. (meer hier over)

Genoeg over prestaties want deze Porsche Turbo S Carbio heeft veel meer te bieden. Het is namelijk naast een bloed snelle auto ook een zeer comfortabele supercar! De auto is zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk als daily driver te gebruiken. Deze auto is voorzien van stoelverwarming, Apple Carplay, navigatie, adaptief onderstel, keramische remmen, cruise control, rondomzicht camera, elektrische stoelen met geheugen, inklapbare spiegels, burmester soundsystem en martix led koplampen. Maar natuurlijk niet te vergeten, het heerlijke cabrio dak.  

Deze Porsche 992 Turbo S Cabrio staat te koop bij Lammertink Specialized in Porsche Enter.

Heeft u vragen?
Onze experts helpen u graag! Kom gezellig langs in ons atelier in Twente of neem vrijblijvend contact met ons op! Wij beantwoorden graag al uw vragen en daarnaast hebben wij heerlijke koffie.

Financial lease

Alle bedragen zijn indicatief en onder voorbehoud van financiële acceptatie door Lammertink Specialized in Porsche.

Bij een aanbetaling van €  en een looptijd van 60 maanden betaald u bij Lammertink Porsche  per maand voor deze Porsche wanneer u kiest voor Financial Lease. Hierbij is een slottermijn gehanteerd van