Porsche 953 Dakar

Bijzonderheden

Een van onze meest unieke projecten van de afgelopen jaren is nu te koop in Enter! Een eerbetoon aan de Porsche 953 die de Parijs-Dakar van 1984 wist te winnen.

En alsof het zo moest zijn, werd deze Porsche 953 in ons atelier in Enter opgebouwd op exact hetzelfde moment dat Porsche een off-road versie van de nieuwe 911 aankondigde. Perfect timing! Dit maakte het verhaal natuurlijk alleen maar mooier.

Op zoek naar een stukje off-road racing geschiedenis? Die droom kan werkelijkheid worden met deze prachtige replica van de Porsche 953 Dakar. De Porsche 953 is een icoon in de wereld van de rallysport, bekend om zijn ongelooflijke off-road prestaties en indrukwekkende looks. Stel je voor dat je plaatsneemt achter het stuur van een auto die deel uitmaakte van de legendarische Porsche Dakar-rallygeschiedenis.

Deze unieke 953 is niet zomaar een auto; het is een eerbetoon aan de onverschrokkenheid van de rallywereld en een viering van het rijke Porsche erfgoed in de autosport. De Porsche 953 Dakar heeft een blijvende indruk achtergelaten in de geschiedenis van de autosport en wordt nog steeds beschouwd als symbool van lef en innovatie. Een van de meest iconische rallyauto’s ooit gebouwd.

De geschiedenis:

De Porsche 953 Dakar, ook wel bekend als de Porsche 911 4×4, is een legendarische off-road rallyauto die Porsche specifiek ontwikkelde voor de Parijs-Dakar Rally, een van de zwaarste en meest prestigieuze off-road races ter wereld. De 953 vertegenwoordigde een keerpunt in de geschiedenis van de rallysport en wordt nog steeds beschouwd als een icoon in de wereld van off-road racen.

Een van de meest opvallende kenmerken van de Porsche 953 was zijn geavanceerde vierwielaandrijving, een innovatie voor Porsche op dat moment. Hierdoor kon de auto op de meest uitdagende off-road terreinen uitstekende grip behouden. De carrosserie van de 953 was verstevigd en voorzien van extra bescherming om de auto beter bestand te maken tegen de extreme omstandigheden van de rally. Een rolkooi en andere veiligheidsvoorzieningen werden toegevoegd om de bestuurder te beschermen tijdens het rijden in ruige terreinen.

Een van de meest opvallende aspecten van de Porsche 953 was zijn iconische Rothmans-livery, die bestond uit blauw, rood en wit. Deze opvallende kleurencombinatie gaf de auto een onmiskenbare uitstraling en maakte hem gemakkelijk herkenbaar tijdens de rally.

De 953 maakte zijn debuut in de 1984-editie van de Parijs-Dakar Rally en behaalde meteen een historische overwinning. Het was de eerste keer dat een 4×4-auto de rally had gewonnen, en deze prestatie vestigde de reputatie van Porsche als een kracht om rekening mee te houden in de wereld van off-road racen.

Onze Porsche 953:

We zeggen het niet vaak, maar we zijn best trots op het resultaat!

Een nieuw onderstel aanmeten of een auto verlagen, dat hebben we vaak gedaan. Maar een volledig nieuw 4×4 onderstel van de assen tot de schokbrekers op maat maken, en de wielophanging in plaats van verlagen, verhogen voor meer bodemvrijheid, dat komt in de Porsche wereld natuurlijk nauwelijks voor.

Van de buitenkant is de auto een exacte kopie van het origineel. Zo hebben de gaten in de bumpers en de custom made glasvezel spoiler de exacte formaten van het origineel. Natuurlijk is de auto voorzien van een rolkooi, hij heeft een volledig op maat gemaakt uitlaatsysteem en Moton instelbare dempers.

Het motorblok en de versnellingsbak zijn gereviseerd en opgebouwd naar off-road specificaties. Lekker veel koppel en genoeg paardenkrachten!

Voor de binnenkant was er een andere wens, en dat was ‘comfort’. En dat maakt deze 953 Dakar niet alleen een beest in de meest ruige omstandigheden, maar ook een genot op de openbare weg. De stoelen zijn afkomstig van een 930 Turbo en zitten waanzinnig lekker. De Dakar is voorzien van een airco, en schakelaars om de differentiëlen te sperren.

De volledige opbouw is vastgelegd in een uitgebreide fotoreportage.

Heeft u vragen?

Onze experts helpen u graag! Kom gezellig langs in ons atelier in Twente of neem vrijblijvend contact met ons op! Wij beantwoorden graag al uw vragen en daarnaast hebben wij heerlijke koffie.

Financial lease

Alle bedragen zijn indicatief en onder voorbehoud van financiële acceptatie door Lammertink Specialized in Porsche.

Bij een aanbetaling van € …….., en een looptijd van 48 maanden betaald u bij Lammertink Porsche € ……..,- per maand voor deze Porsche wanneer u kiest voor Financial Lease. Hierbij is een slottermijn gehanteerd van € …….,-. Nadere informatie volgt.