Frank Maarsingh

De verwezenlijking van een jongensdroom

Geboorteplaats: Lichtenvoorde
Leeftijd: 50 jaar
Beroep: Mede eigenaar van een accountantskantoor
Type Porsche: 911 S uit 1976 en een 997

Aan de keukentafel in zijn gezellige huis in Lichtenvoorde praat Frank vol vuur over zijn passie. Porsche.
Al vanaf kleins af aan had Frank de droom ooit een Porsche 911 te kopen. Hij had precies in zijn hoofd welk model en ook de kleur wist hij: Diamond Viper Green.

Die droom deelde hij ooit met Edwin Lammertink tijdens een event. Edwin is dat nooit vergeten want op een goede dag kreeg Frank een telefoontje van Edwin. ‘Hey Frank qua kleur is het niet helemaal wat je zoekt maar het model klopt precies volgens je jongensdroom’ een 911 S. Dat dit exemplaar de kleur bordeaux rood had daar had Frank vrede mee.

De 911 S stond in Amerika en na wat telefoontjes en mails over en weer naar de eigenaar, werd de 911 snel naar Nederland verscheept. Toen de auto aankwam in Enter doken Frank en Edwin direct onder de motorkap voor een snelle kennismaking met deze 911 S. En tot hun grote verbazing zagen ze dat niet ‘bordeaux’ de originele kleur was maar groen! En wel …. Diamond Viper Green. Een jongensdroom was bijna compleet.

De 911 S werd direct onder handen genomen. Eerst volledig kaal gemaakt, naar de plaatwerker en de hele carrosserie werd strak gemaakt, de motor werd compleet gereviseerd, het onderstel werd onder handen genomen, en het interieur ging terug naar het origineel. Daarnaast werden de remblokken aangepast met de originele middelen uit 1976, de stuurstang van een Turbo werdt gemonteerd en Edwin zijn beroemde handtekening werd ingezet. Namelijk een ‘iets andere uitlaat’

De hele restauratie is heel grondig gedaan volgens Frank en Edwin. We wilde terug naar de originaliteit en ruimte hebben om met originele middelen uit die tijd toch wat bijzondere modificaties toe te voegen. Frank is naast deze 911 S ook eigenaar van een 997 Carrera S. Ook in deze 911 zie je het verleden van de Porsche.
Frank zegt ‘Edwin pakt zijn restauraties zeer grondig aan. Als je geeft om authenticiteit dan is Edwin en zijn team tot in de diepste kern in staat om dit soort projecten goed uit te voeren.
Het contact is gemoedelijk, ik kan even langskomen voor een update en een kop koffie en als ik vragen hebt dan neemt iedereen goed de tijd deze te beantwoorden.
Een complete restauratie is best een groot project en ik ben blij met dit eindresultaat.