Porsche 928 4.7 S

Bijzonderheden

“Porsche slaat een nieuwe weg in! Meer comfort en toch sportief, ook wel een Grand Tourer(GT) genoemd. Dit alles om lange afstanden ook plezierig te houden.”

Daarvoor kwam de 928 op de markt, een vervanger voor de Porsche 911. Een volledig nieuw concept, zelfs de motor ligt niet meer achterin, maar voorin. En het blok werd voor het eerst watergekoeld. 

Goed, zoals iedereen weet is de 928 niet de vervanger van de 911 geworden. Want die bleef(gelukkig) gewoon in productie. De Porsche 928 was van 1977 tot 1995 in productie, dit leverde maar liefst 61.000 exemplaren op. 

Uitstraling & Performance

Als we het over uitstraling hebben van een 928 is er genoeg om over te praten! Deze auto verbergt zoveel mooie details! Aller eerst maar iets iconisch uit die tijd, de klap koplampen, fantastisch! Maar er is echt nog veel meer: Bekijk je de voorkant, dan zie je scherpe hoeken een sportief uiterlijk. Kijk je naar de achterkant van de auto zie je rondingen en veel glas, eigenlijk een heel ander beeld. Om toch de sportiviteit maar eens te benadrukken, kijk een hoe laag deze Porsche ligt! Binnen in de auto zien we zeer comfortabele stoelen met stoelverwarming. Leuk weetje/feitje: bij het verstellen van je stuur gaat je display mee!  

Ook motorisch zit een 928 anders in elkaar dan de 911. Het motorblok ligt namelijk voorin de auto, en is geen 6-cilinder maar een V8! De versnellingsbak ligt hierbij juist op de achteras. Die zorgt er voor dat ook deze Porsche een perfecte gewichtsbalans heeft. Dat is iets waar ze bij Porsche toch goed in zijn. De Porsche 928 is de eerste watergekoelde Porsche. Het blok van de 928 is onverwoestbaar. Daarnaast zijn de 928’s allemaal verzinkt dit heeft er voor gezorgd dat er nog zoveel in topconditie zijn. 

Dit exemplaar is een 928 4.7 S uit 1986 met 300pk. De auto heeft jaren lang binnen onder doek gestaan. En is voor plezier ritjes uit de schuur gehaald. De auto is 19 jaar in bezit geweest van de vorige eigenaar en klaar voor nieuwe avonturen! 

Heeft u vragen?
Onze experts helpen u graag! Kom gezellig langs in ons atelier in Twente of neem vrijblijvend contact met ons op! Wij beantwoorden graag al uw vragen en daarnaast hebben wij heerlijke koffie.

Foutje gezien in onze tekst? Stuur een mail naar: marketing@edwin-lammertink.nl

Financial lease

Alle bedragen zijn indicatief en onder voorbehoud van financiële acceptatie door Lammertink Specialized in Porsche.

Bij een aanbetaling van € …….., en een looptijd van 48 maanden betaald u bij Lammertink Porsche € ……..,- per maand voor deze Porsche wanneer u kiest voor Financial Lease. Hierbij is een slottermijn gehanteerd van € …….,-. Nadere informatie volgt.