Popko G. Wagenaar

Porsche in zijn puurste vorm

Geboorteplaats: Ureterp Friesland
Leeftijd: 51 jaar
Beroep: Oprichter Ascensus, Capital en co-owner van BeerFridge
Type Porsche: 911 E uit 1971

Popko is een dynamische entrepreneur. Vanuit zijn accountancy achtergrond werkt Popko ook hard aan een start up. Namelijk BeerFridge.nl. een systeem wat ervoor zorgt dat elk biertje automatisch naar voren wordt geschoven in de koelkast. Een geniaal concept wat een hype is in de Nederlandse HORECA.

Popko liep al lang met de gedachte een unieke Porsche aan te schaffen. Na veel onderzoek en speurwerk kwam hij dit exemplaar tegen in San Francisco. Deze 911 E was qua body en chassis al gerestaureerd. Via via kreeg Popko de tip de verdere restauratie en het afbouwen over te laten aan het team van EdwinLammertink.

Na een aantal gesprekken werd er een restauratieplan gemaakt en is Edwin aan het werkgegaan. Popko had de wens uitgesproken alles in originele staat terug te brengen want deze 911 had een aantal unieke en originele eigenschappen die Popko graag in stand wilde houden. Zoals het elektrisch schuifdak en de Fuchs ‘Early Deep Dishes Six’. Beiden voor die tijd zeer uniek. Andere bijzonderheden zijn de originele Porsche Weltmeister sticker op de zijruit en de Recaro Sportstoelen.

De 911 E is ongeveer 5 maanden in restauratie geweest en het is was meer dan de moeite waard!

Het starten van de 911, de klokken voor je, oliepijl en oliedruk in de gaten houden, goed kijken en de nauwe verbondenheid met de techniek zorgt ervoor dat ik me bij elke rit bevoorrecht voel omdat ik eigenaar mag zijn van een unieke 911. De matching Elfer is gekieteld naar ruim 190 PK met behulp van de originele S-specs van Porsche.

Uiteraard vind je hierin weer terug de personal touch en het tuning DNA van Edwin Lammertink!

Uiteraard vind je hierin weer terug de personal touch en het tuning DNA van Edwin Lammertink!

Mijn kinderen vinden het wel grappig dat de radio, de oude Becker. alleen een AM keuze heeft. Ze weten niet eens wat het is.
Ook mijn vrouw is blij met deze unieke auto. Zo gaan we eens in de zoveel tijd lekker toeren naar de kust. Samen genieten we daar dan ook echt van en is het een hele happening.

Mijn ervaring met Edwin Lammertink en het hele team vind ik bijzonder. De kennis die zij in huis hebben is echt uniek. Ik kan altijd even langskomen of bellen wanneer ik een vraag heb. Ook tijdens het restauratieproces kwam ik regelmatig langs om te kijken wat welke stappen waren gemaakt.

De sfeer is relaxed en het hele team doen altijd hun uiterste best. Daar hoeven ze niet eens moeite voor te doen. Het lijkt alsof dit vanzelf gaat.